Strefa Palce Lizać podczas 2. edycji Olsztyn Green Festivalu Data: 07-08-2015 o godz. 19:25:51 Temat: Info
Strefa Palce Lizać podczas 2. edycji Olsztyn Green Festivalu to
Fantastyczna muzyka w towarzystwie pysznego jedzenia ze sprawdzonych foodtracków, warsztaty kulinarne z ekipą z Meat Love oraz zajęcia dla dzieci.
Już za tydzień, w dniach 14-15 sierpnia br., na terenie zmodernizowanej plaży miejskiej nad jeziorem Ukiel w Olsztynie odbędzie się 2. edycja Olsztyn Green Festivalu. Oprócz koncertów znakomitych artystów, w czasie dwudniowego wydarzenia nie zabraknie też świetnego jedzenia.
Pierwszego dnia festiwalu - 14 sierpnia zaczynamy od 13.15 warsztatami kulinarnymi dla dzieci Nasz Kurczak, gdzie pokażemy, jak przygotować proste i zdrowe przekąski dla najmłodszych o formie zachęcającej do jedzenia nawet największych niejadków.
W dwudniowej Akademii Dobrego Jedzenia Nasz Kurczak będzie można przekonać się m. in, jak smakuje długopieczony kurczak w koprze włoskim, cydrze i pomarańczach. A w ramach dwudniowego Festiwalowego Klubu Kolacyjnego Green Mill chętni posłuchać będą mogli o wracającym ostatnio do łask cydrze. Od prowadzących dowiemy się, czym jest ten napój i z czym go łączyć. - Cydr jest tak wdzięczny, że pasuje prawie do wszystkich potraw- mówi Kamil Prandota-Prandecki, założyciel Meat Love, popularnego warszawskiego lokalu specjalizującego się w kanapkach z długopieczonym mięsem. - Podpowiemy też, jak dobór szklanek wpływa na cydr oraz dlaczego warto kupować przyprawy najbliższe ich naturalnemu stanowi - dodaje Kamil. Uczestnicy warsztatów wysłuchają też opowieści o aromatycznych przyprawach: gałce muszkatołowej i cynamonie.
W sobotę 15 sierpnia o godz. 15.00 spotkamy się z Karoliną i Maciejem Szaciłło, autorami książek : „Karolina na detoksie”, „Swojsko. Karolina na tropie polskich smaków”, oraz „Karolina odnowa”. Na spotkaniu będzie można zobaczyć pokaz kulinarny w wydaniu autorów, którzy udowodnią, że słodycze mogą być zdrowe, a ich przygotowanie może trwać tyle, ile blok reklamowy w telewizji.
Na terenie festiwalu będzie można spróbować specjałów z najlepszych polskich jadłowozów: kubańskich kanapek od La-Chica, klopsików Pana Szamy, azjatyckich pierożków z Parowozu, ostrych buritto od Gringo Baru, soczystych burgerów z Soul Food Bus, najróżniejszych kiełbasek z Wurst Kiosku, jednogarnkowych specjałów Pot Spot, a na słodko – oryginalnych słodkich wafli Waffiez. Spragnionych napoi Kompania Piwowarska, Tymbark, MPower, Fritz-kola oraz Koleś.
Program piątek 14 sierpnia
13.15-15.00 Warsztaty kulinarne dla dzieci (zaprasza Nasz Kurczak)
15.00-16.30 Akademia Dobrego Jedzenia – pokazy kulinarne i warsztaty z ekipą Meat Love (Nasz Kurczak)
16.30 – 18.00 Festiwalowy Klub Kolacyjny (wykład o cydrze, ford pairing : z czym warto łączyć cydr, warsztaty kulinarne z ekipą Meat Love)
13.00 – 23.30 Strefa kulinarna PALCE LIZAĆ (jedzenie i napoje)
Program sobota 15 sierpnia
13.15-15.00 Akademia Dobrego Jedzenia – pokazy kulinarne i warsztaty z ekipą Meat Love (zaprasza Nasz Kurczak)
15.00-16.30 Spotkanie z Karoliną i Maciejem Szaciłło, autorami książek: „Karolina na detoksie”, „Swojsko. Karolina na tropie polskich smaków”, oraz „Karolina odnowa
16.30 – 18.00 Festiwalowy Klub Kolacyjny (wykład o cydrze, ford pairing : z czym warto łączyć cydr, warsztaty kulinarne z ekipą Meat Love)
13.00 – 23.30 Strefa kulinarna PALCE LIZAĆ (jedzenie i napoje)
Olsztyn Green Festival - informacje o biletach
W sprzedaży dostępne są karnety dwudniowe w cenie 40 zł, bilety jednodniowe w cenie 25 zł. Uwaga! Dla dzieci do 12. roku życia wstęp będzie bezpłatny.
Bilety do nabycia w sieci sprzedaży eBilet.pl w Empikach oraz na terenie festiwalu w dniu imprezy (w tych dniach bilety w cenie 45 zł - karnet i 30 zł - bilet jednodniowy).
Bieżące informacje na temat wydarzenia, regulamin imprezy oraz inne wiadomości o
festiwalu można znaleźć na stronie www.olsztyngreenfestival.com lub na fanpage
www.facebook.com/olsztyngreenfestival